top of page
Skärmavbild 2023-09-26 kl. 17.04_edited.jpg
Sök

Spännande insikter från workshop


Spännande insikter från workshop - INSIKT 4


Vi gjorde följande: Vi resonerade i 4 grupper i 3h om energigemenskaper och varför de är så viktiga för vårt samhälle och vår planet. Genom att förstå dessa fyra nyckelområden kan vi ta steg mot en hållbar framtid:


📍Hur vi kan undvika bygga ut nätet i onödan & maximera egen förbrukning

📍Varför man ska samarbeta och vad man får ut av det

📍Det kan bli rättvist mellan medlemmar och aktörer

📍Vi kan bli överens och få energi och effekt flöda in och ut i energigemenskap
Deltagarna i Fastighetsnätverket i Örebro län är ett mycket kunnigt gäng med 16 personer från fastighets-relaterade konsulter från bl.a. Eyra Gruppen AB, Rejlers, Örebro kommun, Pro, ÖrebroBostäder AB - ÖBO, Sweco, KAMTechnology AB, Futurum, Svealandstrafiken AB, AFRY, EON, KUMLA BOSTÄDER AB, ProMES, Energikontoret Region Örebro län.


Grupperna byggde var sin energigemenskap, ett exempel som i princip kan fungera.

Vår uppgift är att försöka dela med oss av all kunskap vi samlar, gärna i realtid eftersom tiden är knapp att nå klimatmålen.


Här kommer 💥 INSIKT 4 💥 från gruppen.


VÄRDET AV VISUALISERING: Visualisering är ett bra verktyg i uppbyggnad av energigemenskaper. Det lär och informerar hur man ska bete sig? Beteende-styrning är bra i grupp i området. När utelampan blir lite röd tänker man sig för sig att inte dra på allt på spisen och skickar på så mycket som möjligt. En intressant idé att testa. Men till 80-90% sköter sig den smarta konsumtionen ändå. När det blir ett rött läge håller folk tillbaka lite grann annars kommer det påverka egna och andras

energikostnader. Bra sätt att komma över tröskeln i gemensamheten när man väl bestämt vilken nivå det ska vara. Ta reda på vad användare kan tänka sig att avstå från.

Comments


bottom of page